
Folkelig opbakning skal redde truede arters overlevelse i Nationalpark Mols Bjerge
Et nyt tiltag skal fange folkets interesse for bevarelsen af truede arter. Nationalpark Mols Bjerges biolog og naturprojektmedarbejder, Jens Reddersen, håber, at projektet kan skabe mere fokus på biodiversiten.

Jens Reddersen håber, at de tyve udvalgte arter kan fange folkets interesse. Foto: Frederik Mahler Bank
Af Frederik Mahler Bank
Nationalpark Mols Bjerge vil med et nyt initiativ forsøge at skabe opmærksomhed på nogle af de arter, der er sjældne eller truede i nationalparken. En liste på tyve arter skal vække folkets interesse i at bevare mangfoldigheden i den danske natur.
​
Biolog og naturprojektmedarbejder for Nationalpark Mols Bjerge, Jens Reddersen, er godt klar over, at der er tale om et lille skridt på vejen, men at det er et sted at starte.
​
"Der er selvfølgelig langt hjem for at gøre opmærksom på de i alt 2262 truede arter, men vi håber på at skabe den folkelige opbakning til biodiversitetsdagsordenen," siger han.
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
Det langsigtede ønske er, at folk bliver mere positivt stemte overfor bevarelsen af arter og fokusset på biodiversiteten større.
​
"Hvis det bliver en folkesag, så kan folk bedre leve med, at vi skal afgive noget til biodiversiteten engang i mellem," siger han.
​
Men først og fremmest er initiativet et udgangspunkt, der skal konkretisere og overskueliggøre biodiversitetskrisen for hr. og fru Danmark.

En af de tyve udvalgte arter er orkideen tyndakset gøgeurt, der ifølge Jens Reddersen risikerer at forsvinde inden for 20 år. Foto: Frederik Mahler Bank